fredag 20 september 2013

Elisabeth Svantesson ny arbetsmarknadsminister

Nu har vi fått en uttalat kristen arbetsmarknadsminister. Det som upprört kvällstidningarnas kommentatorer är att hon tidigare varit medlem i Livets Ord i Uppsala och att hon arbetat för antiabortorganisationen "Ja till livet".
Svenska Dagbladets ledare i torsdags kallade det "ful häxjakt", och visst påminner kampanjen om häxjakten på 1600-talet. Den leddes av nitiska jurister och präster som antagligen såg det som en merit att de varit skoningslösa i jakten på de kvinnor (och män!) som förledde barnen att välja helvetet istället för himlen.
Idag jagar journalister den omständighet i Svantessons förflutna som får henne att avgå innan hon hunnit skada regeringsarbetet med sin "religiösa extremism" (Lena Melin i Aftonbladet). Och visst kommer den som hittar liket i garderoben hyllas som en demokratins frontsoldat.
Jag kan öppet deklarera att jag är emot aborter. De 35000 aborter som sker varje år i Sverige är ett nederlag för samhället. Visst utsläcks liv, men jag står bakom de abortlagar som finns eftersom vi egentligen inte har något val. Ett foster är inte en del av kvinnans kropp som många fortfarande påstår, men en gravid kvinna kan (och har alltid kunnat) agera som om det vore det, låta skära bort fostret ungefär som en amputation av ett oönskat sjätte finger. Och istället för att blunda för detta och låta det ske på illegitima kliniker eller utomlands ställer vi sjukvårdsresurser för att hjälpa dessa kvinnor (och män, det finns alltid en far).
När det gäller ett annat område där hon låtit sin kristna tro påverka sina åsikter är synen på äktenskap för homosexuella där hon lade ned sin röst i strid mot partilinjen när frågan behandlades i riksdagen. Ja, visst tycker vissa politiskt korrekta att hennes nedlagda röst är ett brott mot de mänskliga rättigheterna, men enligt min åsikt får det aldrig vara en mänsklig rättighet att gifta sig med vem som helst. Svantesson drog gränsen vid samkönade äktenskap, men det politiskt korrekta styrs av värderingar som ändras med tiden och för tillfället får vi gifta oss med människor av samma kön men inte medlemmar i den egna familjen, flera stycken samtidigt eller minderåriga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar