onsdag 23 juli 2014

INSÄNDARE i ÖA 17/7
Som sommarstugeägare i Hålviken utanför Köpmanholmen vill vi inte längre bada i havet. Det har skett en oerhörd försämring år från år. Redan i början av juni var havet grumligt av alger.

Vi har en fiskodling ett par hundra meter från stugan som i mer än 25 år producerat fosforutsläpp via foder och fekalier vilka skapar övergödning och vi är helt övertygade om att detta är orsaken till denna otäcka massa i vattnet!
Lena Hjärpne

Mitt svar:
Lena! Vill du verkligen få någon ändring till stånd när det gäller fiskodlingen så ska du rösta på alliansen den 1september.
Jag tog upp problemet med vattenkvaliteten i Köpmanholmen i planeringsgruppen, men fick inget medhåll från Jan-OlovHäggström (S). Han hade badat i Köpmanholmen och inte märkt någon försämrad vattenkvalitet. Jag tolkade det som att han aldrig sett någon påverkan från fiskodlingen i badvattnet.  Och eftersom ingen annan från (S)-sidan gjorde några invändningar mot Jan-Olov så antar jag att hans uppfattning är partiets.
Alliansen gör en annan bedömning. När frågan sist var uppe i dåvarande plan- och miljönämnden hade tjänstemännen föreslagit en 5-årig utredningstid, dvs. till 2015, för eventuell flytt t.ex. till utsidan av Hummelviksberget och det blev också majoritetens beslut. Alliansledamöterna tyckte att det räckte med 3 år och reserverade sig mot beslutet till förmån för sitt eget förslag.
Per Sundin fd v ordf i plan- och miljönämnden (KD)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar