söndag 26 oktober 2014


Nu har den nya regeringen presenterat sin budget. Tyvärr kommer den ganska säkert att innebära att vi får färre riktiga arbeten och fler som istället för lön får bidrag.
Många inslag i budgeten är otroligt kortsiktiga, exempelvis nedanstående: Kristdemokraterna har lyckats få till stånd avdragsrätt för gåvor till välgörande ändamål, och ville nu ytterligare höja med tanke på den positiva effekt införandet gav.
Nu avser den rödgröna regeringen att avskaffa avdragsrätten.
Att den ideella sektorn genom avdragsrätten tillförs betydligt mer pengar än det kostar för statskassan är troligt, men inget som den nya regeringen bryr sig om att utreda. Bara det faktum att avdragsrätten gynnar de som ger stora belopp (max 6000 kr/ år som ger 1500 kr i avdrag), alltså de som har pengar, ger (S-MP)-regeringen nog motivation att slopa avdragsrätten. Eftersom de organisationer som stöds genom avdragsrätten får fem miljarder i statsstöd vore det naturligtvis logiskt att Magdalena Andersson drar in även det stödet.
Slopad avdragsrätt drabbar i första hand de som har det svårt i Sverige och utomlands, vilket förstärks av att regeringen överger 1 %-målet. Tro inte att det slår mot givarna, kniper det så minskar många helt enkelt sitt givande.

Per Sundin (KD)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar